Μενού Κλείσιμο

Λιβάνια & μοσχολίβανα

Λιβάνια & μοσχολίβανα. Το λιβάνι είναι μια αρωματική ρητίνη που προέρχεται από το δέντρο του λιβάνιου, το οποίο φύεται σε ξηρές και λιερημικές περιοχές της Αφρικής και της Ασίας. Το λιβάνι χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για θρησκευτικούς, ιατρικούς και αρωματοθεραπευτικούς σκοπούς, καθώς έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία και τη διάθεση.

Η παραγωγή λιβανιού είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί υπομονή και γνώση. Για να πάρουμε λιβάνι, πρέπει να κάνουμε μικρές τομές στον φλοιό του δέντρου, από τις οποίες βγαίνει μία λευκή ρητίνη. Αυτή η ρητίνη συλλέγεται σε δοχεία και αφήνεται να σκληρύνει για μερικές εβδομάδες. Μετά, το λιβάνι κόβεται σε μικρά κομμάτια και διαλέγεται ανάλογα με την ποιότητά του.

Λιβάνι προέλευση

Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι το Σουλτανάτο του Ομάν είναι η αρχαιότερη πηγή λιβανιού. Στο Ομάν εμπορεύονται λιβάνι εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μεταξύ 1000 π.Χ. Και 400 μ.Χ., το εμπόριο λιβανιού ήταν το πιο προσοδοφόρο στον κόσμο.

Στον αρχαίο κόσμο, Άραβες έμποροι έστελναν τη ρητίνη από το Ομάν στη Μεσόγειο και σε διάφορα μέρη της Ασίας.

Το λιβάνι έκανε τη νότια Αραβία κρίσιμο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας και τη συνέδεσε με την Ευρώπη, την Ινδία και τον περίφημο Δρόμο του Μεταξιού.

Οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να κατακτήσουν την περιοχή αλλά απέτυχαν, γυρνώντας πίσω λόγω της  ζέστης και του ξηρού περιβάλλοντος της ερήμου.

Τόσο οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι, όσο και οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν το λιβάνι εκτενώς στις θρησκείες τους.

Σήμερα, τα περισσότερα από τα δέντρα Boswellia στον κόσμο φύονται στο Κέρας της Αφρικής, στο Ομάν και στην Υεμένη.

Λιβάνι αγίου όρους

Το λιβάνι αγίου όρους είναι ένα χειροποίητο θυμίαμα που φτιάχνεται από τους μοναχούς του Αγίου Όρους με παραδοσιακή συνταγή και με προσευχή και αγάπη και έχει μια μοναδική σύνθεση και άρωμα.

Το λιβάνι αγίου όρους διακρίνεται για την υψηλή ποιότητά του και την πληθώρα των αρωμάτων που προσφέρει. Μπορείτε να βρείτε λιβάνι με γαρδένια, βυζαντινό, Βηθλεέμ, νυχτολούλουδο, κέδρο, γιασεμί και πολλά άλλα. Κάθε άρωμα έχει τη δική του σημασία και επίδραση στην ψυχή και το σώμα.

Το χειροποίητο λιβάνι  χρησιμοποιείται κυρίως στην αρωματοποιία και για θρησκευτικές τελετές, αλλά και βρώσιμο.  Το αιθέριο έλαιο αποταγμένο  μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άρωμα παρόμοιο με τη μαστίχα σε αρτοσκευάσματα.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα που σας προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από λιβάνια και μοσχολίβανα για την ευωδίαση του χώρου σας. Εδώ θα βρείτε λιβάνι αγίου όρους, το πιο αγνό και ποιοτικό λιβάνι που παράγεται στην Ελλάδα, από τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Θα βρείτε επίσης λιβάνια θυμιάματα, με διάφορες μυρωδιές και χρώματα, για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Μην ξεχνάτε να προμηθευτείτε και τα απαραίτητα εξαρτήματα για τη χρήση των λιβανιών, όπως καρβουνάκια, φυτιλάκια, κεριά και λιβανιστήρια.

Βλέπετε 1–16 απο 48 αποτελέσματα

Εγγραφείτε στην ενημερωτική μας λίστα.

Λάβετε τα νέα μας προιόντα και τις προσφορές μας .

Translate »
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα