Μενού Κλείσιμο

Ζάχαρη & γλυκαντικά

Ζάχαρη & γλυκαντικά. Η ζάχαρη είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και απολαυστικά υλικά στην κουζίνα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξει γλυκά, σιρόπια, μαρμελάδες, κέικ, μπισκότα και πολλά άλλα. Η ζάχαρη δίνει ενέργεια και γεύση στον οργανισμό, αλλά πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο, γιατί μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας όπως παχυσαρκία, διαβήτη και τερηδόνα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ζάχαρης, όπως η λευκή, η καστανή, η κρυστάλλωσης και η ζάχαρη κοκκώδης. Κάθε τύπος έχει διαφορετικές ιδιότητες και χρήσεις στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Η ζάχαρη είναι ένα συστατικό που μπορεί να μεταμορφώσει τη γεύση και την υφή ενός πιάτου και να του προσθέσει λάμψη και χρώμα.

Είδη ζάχαρης

Η ζάχαρη είναι ένα γλυκό προϊόν που προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο ή τα ζαχαρότευτλα και χρησιμοποιείται συχνά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Υπάρχουν διάφορα είδη ζάχαρης, όπως η λευκή, η καστανή και η μαύρη, που διαφέρουν στο χρώμα, τη γεύση, την επεξεργασία και τη διατροφική αξία τους.

Η λευκή ζάχαρη είναι η πιο κοινή και ευρέως διαθέσιμη. Πρόκειται για τη ζάχαρη που έχει αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου η μελάσα, μια κολλώδης και σκούρα υγρή ουσία που περιέχει μέταλλα, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες. Η λευκή ζάχαρη δεν έχει καθόλου θρεπτικά συστατικά και αποδίδει 16 θερμίδες ανά κουτάλι του γλυκού (5 γρ).

Η καστανή ζάχαρη είναι πιο μαλακή, ανοιχτόχρωμη και αρωματική από τη λευκή. Πρόκειται για τη λευκή ζάχαρη που έχει προστεθεί ξανά μελάσα, είτε χημικά είτε φυσικά από τους κρυστάλλους του ζαχαροκάλαμου. Η καστανή ζάχαρη περιέχει λίγη μελάσα (10% κατά βάρος) και γι’ αυτό δεν προσφέρει σημαντικές ποσότητες μικροθρεπτικών συστατικών. Θερμίδες αποδίδει τις ίδιες με τη λευκή.

Η μαύρη ζάχαρη είναι ένα υπέροχο συστατικό για την υγεία και τη γεύση! Προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο και περιέχει μελάσα, που της δίνει έντονο χρώμα και άρωμα. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στο τσάι, στα γλυκά ή στο μαγείρεμα για να προσθέσετε μία γλυκιά και καραμελένια νότα. Επίσης, η μαύρη ζάχαρη είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, που βοηθούν στην ανάπτυξη των κυττάρων, στην ανακούφιση των πόνων της περιόδου και στη φροντίδα του δέρματος.

Γλυκαντικά

Τι είναι τα γλυκαντικά και γιατί είναι τόσο δημοφιλή στη σύγχρονη διατροφή; Πώς μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά και με ποιους τρόπους;

Τα γλυκαντικά είναι ουσίες που προσδίδουν γλυκύτητα στα τρόφιμα και τα ποτά χωρίς να περιέχουν σάκχαρα ή θερμίδες. Υπάρχουν δύο κύριες κατηγορίες γλυκαντικών: τα φυσικά και τα συνθετικά. Τα φυσικά γλυκαντικά προέρχονται από φυτά ή ζώα, όπως η στέβια, το μέλι, το αγαύη και το ξυλιτόλη. Τα συνθετικά γλυκαντικά παράγονται χημικά στο εργαστήριο, όπως η σουκραλόζη, το ασπαρτάμη και το ακεσουφάμη-Κ.

Το κύριο πλεονέκτημα των γλυκαντικών είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κατανάλωσης σάκχαρων και θερμίδων, που είναι συχνά υπεύθυνοι για διάφορες παθήσεις όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και η τερηδόνα. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν μια ευχάριστη γεύση σε αυτούς που αγαπούν το γλυκό αλλά δεν μπορούν να το απολαύσουν λόγω διαιτητικών περιορισμών ή προσωπικών επιλογών.

Τα τεχνητά γλυκαντικά μπορούν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη σε τρόφιμα και ποτά για να σας δώσουν μια γλυκιά γεύση αλλά με λίγες ή καθόλου θερμίδες. Συχνά είναι αρκετές εκατοντάδες φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη. Σε σύγκριση λοιπόν με τη ζάχαρη, χρειάζεται μόνο λίγα για την ίδια γλυκιά γεύση.

Ζάχαρη VS γλυκαντικά

Τα γλυκαντικά είναι ουσίες που χρησιμοποιούνται για να δώσουν γλυκιά γεύση στα τρόφιμα και τα ποτά, χωρίς να προσθέτουν πολλές θερμίδες. Η ζάχαρη είναι η πιο συνηθισμένη γλυκαντική ουσία, αλλά έχει και αρνητικές επιδράσεις στην υγεία, όπως την αύξηση του σακχάρου στο αίμα, την τερηδόνα και την παχυσαρκία. Γι’ αυτό, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με άλλα γλυκαντικά, είτε φυσικά είτε τεχνητά.

Τα φυσικά γλυκαντικά προέρχονται από φυτικές πηγές, όπως το ζαχαροκάλαμο, η στέβια, η μέλι, το σφένδαμο και το αγαύη. Έχουν λιγότερες θερμίδες από τη ζάχαρη και μπορεί να περιέχουν και κάποιες βιταμίνες και μέταλλα. Ωστόσο, δεν είναι όλα εξίσου γλυκά και μπορεί να επηρεάζουν τη γεύση και την υφή των φαγητών. Επίσης, δεν είναι κατάλληλα για διαβητικούς, καθώς αυξάνουν τη γλυκόζη στο αίμα.

Τα τεχνητά γλυκαντικά είναι χημικές ουσίες που μιμούνται τη γλυκύτητα της ζάχαρης, αλλά δεν προσφέρουν θερμίδες. Είναι πολύ πιο γλυκά από τη ζάχαρη και χρειάζονται μόνο μικρές ποσότητες για να επιτύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ζάχαρη & γλυκαντικά αγορά

Αν αγαπάτε τα γλυκά και θέλετε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές, τότε έχουμε τη λύση για εσάς! Στο κατάστημά μας θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από γλυκαντικά και ζάχαρη υψηλής ποιότητας, που θα ικανοποιήσουν κάθε σας επιθυμία. Είτε ψάχνετε για στέβια, ερυθριτόλη, ξυλιτόλη, μέλι ή κρυσταλλική ζάχαρη, εδώ θα τα βρείτε όλα στις καλύτερες τιμές. Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα γλυκά μας που είναι φτιαγμένα με αυτά τα υπέροχα υλικά. Ελάτε σήμερα να αγοράσετε γλυκαντικά και ζάχαρη από το κατάστημά μας και νιώστε τη διαφορά!

 

Βλέπετε 1–16 απο 38 αποτελέσματα

Εγγραφείτε στην ενημερωτική μας λίστα.

Λάβετε τα νέα μας προιόντα και τις προσφορές μας .

Translate »
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα