Μενού Κλείσιμο

Αποξηραμένα μανιτάρια

Αποξηραμένα μανιτάρια. Είναι ένα από τα πιο χρήσιμα και νόστιμα υλικά στην κουζίνα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε γεύση και άρωμα σε σούπες, σάλτσες, ριζότο, πίτες και πολλά άλλα. Επίσης, είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Για να τα χρησιμοποιήσετε, απλά βουτήξτε τα σε ζεστό νερό για 20 λεπτά και στραγγίστε τα. Μην πετάξετε το νερό, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ζωμό. Είναι επίσης μια καλή λύση για να αποθηκεύσετε μανιτάρια που δεν μπορείτε να καταναλώσετε αμέσως. Απλά κόψτε τα σε φέτες και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα ανοιχτό χώρο. Θυμηθείτε όμως να τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο για να μην χάσουν τη γεύση τους. Αποξηραμένα μανιτάρια είναι ένα δώρο της φύσης που δίνουν χρώμα και πλούσιο άρωμα στη μαγειρική.

Τα αποξηραμένα μανιτάρια μας

Είναι μια γευστική και μοναδική επιλογή από 8 διαφορετικά προϊόντα: Βασιλομανίταρα , Μαύρες Τρομπέτες, Κανθαρέλλες , ποικιλία Δάσους και ποικιλία Φάρμας, τα γνωστά πλευρώτους, Λεντινούλα & Μορχέλλες.

Επιλέγουμε τα πιο ποιοτικά μανιτάρια και αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα ταξινομούμε, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε, χρησιμοποιώντας της πιο φιλικές για το περιβάλλον μεθόδους, που δεν είναι άλλος από τον ήλιο μας. Μετά τοποθετούνται στο  ξηραντήριο όπου το τελικό προϊόν παστεριώνεται.

Η ηλιακή μας τεχνολογία ξήρανσης βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα των αποξηραμένων μανιταριών όσον αφορά το χρώμα, την υφή και τη γεύση, ενισχύοντας την ένταση των γεύσεων. Το κύριο πλεονέκτημα της ηλιακής ξήρανσης είναι ο φυσικός εμπλουτισμός των μανιταριών με τη βιταμίνη D, καθώς η εργοστερόλη μετατρέπεται σε εργοκασσιφερόλη υπό την έκθεση στο φυσικό υπεριώδες φως του ήλιου.

Η γεύση ενός αποξηραμένου μανιταριού είναι ελαφρώς πιο συμπυκνωμένη από το φρέσκο. Είναι αυτό που τα κάνει ιδανικά για να προσθέτουν βάθος σε ζωμούς, μαγειρευτά και σούπες.

Τόσο τα φρέσκα όσο και τα αποξηραμένα έχουν θέσεις στην κουζίνα σας αλλά τα αποξηραμένα μανιτάρια μπορούν να κάνουν μερικά πράγματα που τα φρέσκα ξαδέρφια τους δεν μπορούν.

Προετοιμασία των αποξηραμένων μανιταριών

Τα αποξηραμένα μανιτάρια είναι ένα πολύ χρήσιμο υλικό για να έχετε στην κουζίνα σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε γεύση και υφή σε πολλά πιάτα, όπως σούπες, σάλτσες, ριζότο και πίτες. Όμως, πριν τα μαγειρέψετε, πρέπει να τα προετοιμάσετε σωστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό για να αποκτήσουν τη φυσική τους υγρασία και να μαλακώσουν. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προετοιμάσετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σας

1. Βάλτε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ και καλύψτε τα με ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι το νερό είναι αρκετό για να καλύψει όλη την επιφάνειά τους.
2. Αφήστε τα να μουλιάζουν για 20-30 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν μαλακά και εύκαμπτα. Μην τα αφήσετε πολύ περισσότερο, γιατί μπορεί να χάσουν τη γεύση και τη δομή τους.
3. Στραγγίστε τα μουλιασμένα μανιτάρια και συμπιέστε τα ελαφρά για να φύγει το νερό.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε αποξηραμένα μανιτάρια χύμα στις καλύτερες τιμές της αγοράς και με την εγγύηση της ποιότητας του Spices Bazaar

Προβολή όλων των 13 αποτελεσμάτων

Εγγραφείτε στην ενημερωτική μας λίστα.

Λάβετε τα νέα μας προιόντα και τις προσφορές μας .

Translate »
0
    0
    Το καλάθι σας
    Το καλάθι σας είναι άδειοΕπιστροφή στο Κατάστημα